צור קשר כללי

מלאו פרטים או צרו קשר




שלח

 
הדפס  
תזונה ודיאטה – כיצד להצליח ובגדול! – קובי עזרא
דיאטה ותה ירוק
ויטמינים
מבוא לתזונה
דחיית הזיקנה והורמון הגדילה
כושר גופני
מינרלים
התעמלות ופעילות גופנית
התעמלות ופעילות גופנית- חלק ב'
מחלות הנגרמות ע"י מחסור בויטמינים
ערכם התזונתי של מאכלי ט"ן בשבט
ויטמינים
השמנת יתר- פתרון והתמודדות
עיסוי רפואי יותר מסתם הנאה
שמן עץ התה מאוסטרליה
מחשבון תזונה-ערכים תזונתיים של מאכלי הפסח
השמנה וסיבות להשמנה
חיזוק המערכת החיסונית
מחשבון תזונה לחישוב מידע תזונתי
סגולות הבריאות של הדבש
ערכים תזונתיים של גויאבה
נוגדי חימצון על המדף הביתי
סגולות הבריאות של פרי האגס
סגולות הבריאות של התפוח
פיגמנטים במזון
ויטמין D
נוגדי חימצון מקטינים הסיכונים למחלות לב וכ
פרובויוטיקה ביתית
כל האמת על חומצה פולית
שמן הקוקוס
חלב
הפרדוקס של הבריאות
תה צמחים מעלי עץ הזית
שיפור איכות השינה באמצעות תזונה
הקשר בין תזונה לאסתטיקה- בריאות העור
מניעת מחלות חורף
סגולות הבריאות של האבוקדו
שמן אבוקדו
המצה השמורה שמעולם לא הכרתם
חלב צימחי
סגולות האבטיח
תמרים- ערכים תזונתיים
מחשבון קלוריות ומחשבון תזונה
הרעלת כספית
כושר – המתכון לאריכות ימים
גאדגטים ואפליקציות לבריאות
השפעת מורנגה על ייצור החלב של נשים מניקות
שימוש במחשבון קלוריות ומחשבון תזונה בזמן ביצוע דיא
ירידה במשקל תוך העזרות במחשבון קלוריות ותזונה
מחשבון תזונה (שהינו גם מחשבון קלוריות) לפי ארוחה -
זהירות דיאטה
איך לעשות דיאטה מהירה – דיאטה מהירה מבלי לצאת מהבי
הכל אודות הצרת היקפים, מיצוק וחיטוב

השפעת מצח המורינגה על תפוקת החלב של נשים מניקות

הגברת ייצור החלב בקרב נשים מניקות בעזרת צמח המורינגה

השפעתה הגלקטוגוגית של המורינגה- Moringa Oleifera/ Malunggay
ורד לב, נטורופתית N.D., יועצת הנקה מוסמכת IBCLC



מורינגה Moringa oleifera הוא עץ הגדל בהודו ובאזורים טרופיים נוספים. הוא בעל תכונות מרפא רבות, אם כי התכונה שאני רוצה להתעכב עליה, היא התכונה הגלקטוגוגית שלו- יכולתו לסייע בהגברת ייצור החלב בקרב נשים מניקות.

קיימים אזכורים לשימוש בצמח המורינגה,כצמח מסורתי שניתן לנשים לאחר לידה ולנשים מניקות, בהודו, במדינות שונות באפריקה, נפאל, תאילנד, הפיליפינים, אפגניסטן, הוואי, במדינות דרום אמריקה ועוד.

מאחר וכל חלקי העץ משמשים לרפואות שונות, חשוב להבין שהתכונות הגלקטוגוגיות- המגבירות ייצור החלב- מתייחסות לעלי המורינגה, בצורתם הטרייה או המיובשת. השימוש בהם תורם להעלאת רמות הפרולקטין בדם האם.
מחקרים רבים נעשו על שימוש רפואי בחלקי העץ השונים: שורש, קליפת העץ, התרמילים הירוקים, גבעולים, זרעים, פרחים ועלים (1).
אלה קושרים את המורינגה בטיפול במחלות רבות ומגוונות, כמו סוכרת, דלקות פרקים, לופוס, סרטן, איידס ועוד (2).

המורינגה מכילה כמויות גדולות של ויטמינים, מינרלים ונוגדי חימצון חשובים, כמו קוורציטין. יש בה ברזל, סידן, מגנזיום וויטמין C, A ועוד, כמו גם חומצות שומן החיוניות לגוף והיא מכילה את כל חומצות האמינו החיוניות לגופנו על מנת לייצר חלבון איכותי בגוף.
כך שניתן לראות שמעבר להיותה בעלת השפעה גלקטוגוגית על האם המניקה, היא תורמת להזנתה הישירה, וגם זו- אולי- דרך עקיפה לשמירה על ייצור החלב.
לכן, זה בהחלט צמח בעל חשיבות עליונה במצבים של רעב ובמקומות שספגו אסונות טבע, ואכן ישנן תכניות תמיכה להכרות עם עץ המורינגה במדינות אפריקה השונות, בהן מלמדים את המקומיים להכיר את הצמח ואת השימושים התזונתיים- רפואיים בו. ישנן פורמולות מזון המיועדות לתינוקות באפריקה שמוסיפים להן מורינגה (3).

קיימים כמה וכמה מחקרים שנערכו על בעלי חיים שמצאו הגברת ייצור חלב בקרב פרות שקבלו תוספת של עלי מורינגה לתערובות שלהן (4,5).

מחקר כפול סמיות שנערך עם מורינגה בדק מתן 2 קפסולות של 350 מ"ג מורינגה, 3 פעמים ביום לנשים לפני לידה, החל משבוע 35 ועד ליום ה-3 לאחר הלידה. חלב נאסף מהאמהות מהשעה ה-6 לאחר הלידה, כל 4 שעות, עד השעה ה-46.
המחקר תיעד את: 1. תחילת ייצור החלב. 2. כמות החלב שיוצרה. 3. השפעת משך הנטילה על הכמות ועל תחילת הייצור.
נמצא כי לעומת קבוצת הביקורת, נוטלות המורינגה הראו התחלה מהירה יותר של ייצור חלב וכמות משמעותית גדולה יותר, כמו גם כמות משמעותית גבוהה יותר של חלב מרגע שהחל הייצור וממוצע גבוה בהרבה של ייצור החלב במשך יממה.
המחקר מצא כי נטילה ממושכת יותר הובילה לכמות חלב גדולה ולהתחלת ייצור מהירה יותר (6).

לא מתועדת רעילות לשימוש בעלי המורינגה וכן לא נמצאו תופעות לוואי הקשורות באכילתה (7). אם כי בדומה לחילבה, גם למורינגה יכולת להוריד רמת סוכר.

ורד לב, נטורופתית N.D. , יועצת הנקה מוסמכת IBCLC 052-8527755 veredudu@013.net.il
בישראל מגדלים את המורינגה בערבה והיא משווקת ע"י המותג "מורינגה ערבה".

צורות לקיחה
בישראל קיימות 3 צורות לקיחה למורינגה: כמוסות, אבקת העלים היבשים ושמן מהזרעים שאינו רלוונטי להנקה.

מינונים
אבקת העלים:  ½ כפית, 2 פעמים ביום במזון (לפזר על סלטים, תבשילים, להוסיף לשייק ועוד).
כמוסות: 2 כמוסות, 2 פעמים ביום.
ההשפעה יכולה להופיע כבר תוך מספר ימים. ניתן להגביר את המינון, לפי הצורך בליווי איש מקצוע.

אשמח לקבל תגובות וחוויות מהשימוש במורינגה לצורכי הגברת ייצור חלב.

(1) http://www.newcrops.uq.edu.au/listing/species_pages_M/Moringa_oleifera
(2) http://www.tfljournal.org/gateway.php
(3) http://www.moringanews.org/documents/babyfood.doc
(4) http://www.tfljournal.org/wiki.php/20081210143343638
(5) http://www.moringanews.org/documents/Reyesthesis.pdf
(6) The efficacy of malunggay (moringa oleifera) given to near term pregnant women in inducing early postpartum breast milk production- a double blind randomized clinical trial, Briton-Medrano, G. M.D., Ma Lucila Perez, M.D., 2002  http://www.golacta.com/reports/malunggay_efficacy.pdf
(7) http://www.tfljournal.org/wiki.php/2008120914534748
























ורד לב, נטורופתית N.D. , יועצת הנקה מוסמ
כת IBCLC 052-8527755 veredudu@013.net.il

הדפס