צור קשר כללי

מלאו פרטים או צרו קשר




שלח

 
הדפס  
תזונה ודיאטה – כיצד להצליח ובגדול! – קובי עזרא
דיאטה ותה ירוק
ויטמינים
מבוא לתזונה
דחיית הזיקנה והורמון הגדילה
כושר גופני
מינרלים
התעמלות ופעילות גופנית
התעמלות ופעילות גופנית- חלק ב'
מחלות הנגרמות ע"י מחסור בויטמינים
ערכם התזונתי של מאכלי ט"ן בשבט
ויטמינים
השמנת יתר- פתרון והתמודדות
עיסוי רפואי יותר מסתם הנאה
שמן עץ התה מאוסטרליה
מחשבון תזונה-ערכים תזונתיים של מאכלי הפסח
השמנה וסיבות להשמנה
חיזוק המערכת החיסונית
מחשבון תזונה לחישוב מידע תזונתי
סגולות הבריאות של הדבש
ערכים תזונתיים של גויאבה
נוגדי חימצון על המדף הביתי
סגולות הבריאות של פרי האגס
סגולות הבריאות של התפוח
פיגמנטים במזון
ויטמין D
נוגדי חימצון מקטינים הסיכונים למחלות לב וכ
פרובויוטיקה ביתית
כל האמת על חומצה פולית
שמן הקוקוס
חלב
הפרדוקס של הבריאות
תה צמחים מעלי עץ הזית
שיפור איכות השינה באמצעות תזונה
הקשר בין תזונה לאסתטיקה- בריאות העור
מניעת מחלות חורף
סגולות הבריאות של האבוקדו
שמן אבוקדו
המצה השמורה שמעולם לא הכרתם
חלב צימחי
סגולות האבטיח
תמרים- ערכים תזונתיים
מחשבון קלוריות ומחשבון תזונה
הרעלת כספית
כושר – המתכון לאריכות ימים
גאדגטים ואפליקציות לבריאות
השפעת מורנגה על ייצור החלב של נשים מניקות
שימוש במחשבון קלוריות ומחשבון תזונה בזמן ביצוע דיא
ירידה במשקל תוך העזרות במחשבון קלוריות ותזונה
מחשבון תזונה (שהינו גם מחשבון קלוריות) לפי ארוחה -
זהירות דיאטה
איך לעשות דיאטה מהירה – דיאטה מהירה מבלי לצאת מהבי
הכל אודות הצרת היקפים, מיצוק וחיטוב

ויטמינים-איה הוד
ויטמינים מצויים במזון ובלעדיהם לא ייתכנו חיים. המונח עצמו: ''ויטמין'' פירושו...

 

ערכים תזונתיים של גויאבה- ד"ר יעל טוקצ'ינסקי
הגויאבה נבדלת מכל הפירות בארומה המיוחדת שכבר הזכרנו ובבשר עסיסי וטעים, מלא-מלא ב...

 

סגולות הבריאות של הדבש ד"ר יעל טוקצ'ינסקי
בנוסף לטעמו המתוק, הדבש ידוע כאנטיביוטיקה טבעית, כחומר מחטא, כחומר המגביר את זרי...

 

נוגדי חימצון על המדף הביתי- הילה לב נטורופתית
כיצד ניתן להגביר את צריכת נוגדי החימצון שישמרו את עורנו רענן ואת תאי גופינו מבשר...

 

בס"ד
שמן אבוקדו

 

אם ברצונכם לקבל מאמרים בנושאי רפואה ובריאות לתא האישי שלכם

נא שלחו שם וכתובת דואר אלקטרוני וציינו כי ברצונכם לקבל מאמרים

למייל

WOLK@ZAHAV.NET.IL 

 


שמן האבוקדו כשמו כן הוא – הוא השמן המופק מפרי אבוקדו. השמן הזה לא כל-כך נפוץ אצלינו עדיין, ולכן מגיע לו כמה מילים.


שמן זה לא רק טעים, אלא גם בעל ערכים תזונתיים גבוהים. הוא מכיל כל-כך הרבה חומרים ביולוגיים חיוניים, שבהחלט ניתן למנותו עם המזונות החשובים ביותר, יחד עם ביצים, כוסמת וכדו'.


בשמן אבוקדו יש פי 2-3 יותר חלבון מאשר בתפוחים, ענבים, פירות הדר, אגסים ובננות. הוא מכיל יותר חומצות שומן חיוניות מאשר כל שמן אחר, למעט שמן קוקוס. 30% מהשמנים הנמצאים בשמן אבוקדו – זה ויטמין F. במילים אחרות, שמן אבוקדו מכיל פי 3 יותר ויטמין F מאשר שמן דגים המפורסם. כמות ויטמין E בשמן אבוקדו – פי 5 יותר מאשר בשמן זית.


אבוקדו עשיר בסקבאלן – חומר כימי, המשתתף בחילוף חומרים של ויטמין D, הממזער נזקי קרינה על סוגיה, קנצרוגנים, טוקסינים, מתכות כבדים ורדיקלים חופשיים, מהווה מרכיב בסיסי בבלוטות החלב ושומן תת-עורי, גורם חשוב באיחוי פצעים, חיוני ליצירת הורמונים, חומר אנטי-פטרייתי ואנטי-חיידקי, גורם חשוב בהספקת חמצן לרקמות ומאזן את רמות הכולסטרול בדם.


חומר חשוב נוסף הנמצא בשמן אבוקדו הוא הכלורופיל – חומר חיוני לאיחוי רקמות, המטיב עם מערכת הלב וכלי הדם, מערכת העיכול והמערכת ההורמונאלית, מטיב עם ריריות הגוף ונוגד היווצרות אבנים במערכת השתן.


עוד מרכיב חשוב של שמן אבוקדו – לציטין. זהו חומר חשוב מאד למערכת העצבים המרכזית והפריפרית כאחד, וכן לתפקוד הכבד, ליצירת הורמונים, לספיגת ויטמינים, ממיסי שומן ולאיזון כולסטרול בדם. לציטין גם משפר את הרכב מלחי המרה ומעודד את הפרשתם.


שמן אבוקדו מכיל גם ויטמיני A, C, D, 1B, 2B, 3B, 9B, פיט וסטרואידים, שמנים אחרים, היסטידין, , מגנזיום, קליום, נתרן, זרחן, ברזל, סידן, מנגן, אבץ, קובלט, יוד, נחושת ומינרלים נוספים.


בזכות המרכיבים הללו שמן אבוקדו:
- שומר על בריאות ואיכות העור (מונע התייבשות וקילוף של העור) והשיער וייווצרות כתמים על העור בזכות התכונות הללו שמן אבוקדו מצא את מקומו בתעשייה הקוסמטית
- מחזק את המערכת החיסונית
- מטיב עם מערכות הגוף
- מזרז איחוי רקמות
- משפר את איכות הציפורניים (צמיחה, חוזק ובריאות)
- משמש לטיפול בבעיות עור שונות (אקזמה, דרמטיטיס, פסוריאזיס, אקנה, כוויות חום וקור, זיהומי עור, פצעי לחץ וכו')
- מחזק את כלי הדם
- מאזן את רמות הסוכר בדם
- מטיב עם מערכת הלב ומומלץ לאנשים עם בעיה לבבית
- משפר את תהליכי יצור הדם ומומלץ לאנשים הסובלים מאנמיה
- משפר את פעילות מערכת העיכול ואת חילוף החומרים בגוף
- מומלץ במיוחד לנשים הרות, נשים מניקות ולילדים קטנים
- חיוני לטיפול במחלות רבות
- חיוני למניעת כיב קיבה, כיב תריסריון, דלקת בקיבה, כאב ראש, הפרעות שינה, מצבים נוירוטיים, מחלות בלוטת הערמונית, עקרות נשית וגברית, מחלות בלוטת התריס, מחלות מערכת השלד, מחלות מערכת השתן
- חיוני לאנשים הנמצאים בטיפולי פוריות
- בזכות ערך הקלורי גבוה ותכולת סוכרים נמוך (כ-1% בלבד) אבוקדו הינו המזון האידיאלי לחולי סכרת. שומנים הנמצאים באבוקדו מצד אחד מאזנים את רמת סוכר בדם ומצד שני מהווים מקור אנרגיה אידיאלי לגוף.


במטבח בשמן אבוקדו ניתן להשתמש בבישולי עוף, דגים, ירקות וכתוספת במזון תינוקות.

 

ד"ר יעל טוקצ'ינסקי, קליניקה לרפואה משלימה (הוליסטית) לטיפול בבעיות פוריות וחוסר איזון הורמונלי,
מחברת הספרים "בריאות האישה ברפואה המשלימה", "בריאות הגבר ברפואה המשלימה", "בריאות הילד ברפואה המשלימה" ו-"סיפורים מהקליניקה"
טל': 054-8450103
אתר: http://www.yaelclinic.co.il