שמן אבוקדו

שמן האבוקדו כשמו כן הוא – הוא השמן המופק מפרי אבוקדו. השמן הזה לא כל-כך נפוץ אצלינו עדיין, ולכן מגיע לו כמה מילים.

שמן זה לא רק טעים, אלא גם בעל ערכים תזונתיים גבוהים. הוא מכיל כל-כך הרבה חומרים ביולוגיים חיוניים, שבהחלט ניתן למנותו עם המזונות החשובים ביותר, יחד עם ביצים, כוסמת וכדו'.

בשמן אבוקדו יש פי 2-3 יותר חלבון מאשר בתפוחים, ענבים, פירות הדר, אגסים ובננות. הוא מכיל יותר חומצות שומן חיוניות מאשר כל שמן אחר, למעט שמן קוקוס. 30% מהשמנים הנמצאים בשמן אבוקדו – זה ויטמין F. במילים אחרות, שמן אבוקדו מכיל פי 3 יותר ויטמין F מאשר שמן דגים המפורסם. כמות ויטמין E בשמן אבוקדו – פי 5 יותר מאשר בשמן זית.

אבוקדו עשיר בסקבאלן – חומר כימי, המשתתף בחילוף חומרים של ויטמין D, הממזער נזקי קרינה על סוגיה, קנצרוגנים, טוקסינים, מתכות כבדים ורדיקלים חופשיים, מהווה מרכיב בסיסי בבלוטות החלב ושומן תת-עורי, גורם חשוב באיחוי פצעים, חיוני ליצירת הורמונים, חומר אנטי-פטרייתי ואנטי-חיידקי, גורם חשוב בהספקת חמצן לרקמות ומאזן את רמות הכולסטרול בדם.

חומר חשוב נוסף הנמצא בשמן אבוקדו הוא הכלורופיל – חומר חיוני לאיחוי רקמות, המטיב עם מערכת הלב וכלי הדם, מערכת העיכול והמערכת ההורמונאלית, מטיב עם ריריות הגוף ונוגד היווצרות אבנים במערכת השתן.

עוד מרכיב חשוב של שמן אבוקדו – לציטין. זהו חומר חשוב מאד למערכת העצבים המרכזית והפריפרית כאחד, וכן לתפקוד הכבד, ליצירת הורמונים, לספיגת ויטמינים, ממיסי שומן ולאיזון כולסטרול בדם. לציטין גם משפר את הרכב מלחי המרה ומעודד את הפרשתם.

שמן אבוקדו מכיל גם ויטמיני A, C, D, 1B, 2B, 3B, 9B, פיט וסטרואידים, שמנים אחרים, היסטידין, , מגנזיום, קליום, נתרן, זרחן, ברזל, סידן, מנגן, אבץ, קובלט, יוד, נחושת ומינרלים נוספים.

בזכות המרכיבים הללו שמן אבוקדו:
– שומר על בריאות ואיכות העור (מונע התייבשות וקילוף של העור) והשיער וייווצרות כתמים על העור בזכות התכונות הללו שמן אבוקדו מצא את מקומו בתעשייה הקוסמטית
– מחזק את המערכת החיסונית
– מטיב עם מערכות הגוף
– מזרז איחוי רקמות
– משפר את איכות הציפורניים (צמיחה, חוזק ובריאות)
– משמש לטיפול בבעיות עור שונות (אקזמה, דרמטיטיס, פסוריאזיס, אקנה, כוויות חום וקור, זיהומי עור, פצעי לחץ וכו')
– מחזק את כלי הדם
– מאזן את רמות הסוכר בדם
– מטיב עם מערכת הלב ומומלץ לאנשים עם בעיה לבבית
– משפר את תהליכי יצור הדם ומומלץ לאנשים הסובלים מאנמיה
– משפר את פעילות מערכת העיכול ואת חילוף החומרים בגוף
– מומלץ במיוחד לנשים הרות, נשים מניקות ולילדים קטנים
– חיוני לטיפול במחלות רבות
– חיוני למניעת כיב קיבה, כיב תריסריון, דלקת בקיבה, כאב ראש, הפרעות שינה, מצבים נוירוטיים, מחלות בלוטת הערמונית, עקרות נשית וגברית, מחלות בלוטת התריס, מחלות מערכת השלד, מחלות מערכת השתן
– חיוני לאנשים הנמצאים בטיפולי פוריות
– בזכות ערך הקלורי גבוה ותכולת סוכרים נמוך (כ-1% בלבד) אבוקדו הינו המזון האידיאלי לחולי סכרת. שומנים הנמצאים באבוקדו מצד אחד מאזנים את רמת סוכר בדם ומצד שני מהווים מקור אנרגיה אידיאלי לגוף.

במטבח בשמן אבוקדו ניתן להשתמש בבישולי עוף, דגים, ירקות וכתוספת במזון תינוקות.

 

 

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך