שלום כאן קובי עזרא מומחה לרפואה נטורופטית, היום נדון על אגוז מלך, יתרונות בריאותיים עקב אכילתם, כמו: ירידה בסיכון למחלות לב וכלי-דם, טיפול בסוכרת סוג 2, מניעה וטיפול בסוגי סרטן מסוימים, ירידה בתסמינים המיוחסים להפרעות נוירולוגיות הקשורות לגיל, כמו: אלצהיימר ועוד…
חומצות שומן אומגה 3 חשובות להתפתחות ולתפקוד מערכת העצבים המרכזית. מחקרים וראיות קליניות מצביעים על כך שחומצות שומן אומגה 3 יכולות למנוע ולצמצם בהפרעות מסוימות במצב הרוח כמו דיכאון.
ייתכן שסרטן אינו תוצאה מוחלטת של מוטציות גנטיות או תורשתיות, למעשה מחלה הניתנת למניעה במידה רבה. חוקרים זיהו חומרים ביוכימיים, לרבות חומצות שומן (ω-3), טוקופרולים, β-סיטוסטרול ופדונקולאגין, שנמצאים באגוזי מלך ובעלי תכונות למניעת סרטן.
לאור הצורך הדוחק להפחית את התחלואה והתמותה של מחלות לב וכלי דם (CVD, cardiovascular disease). במהלך העשורים האחרונים, נערכו מחקרים רבים שהעריכו את ההשפעות של צריכת אגוזי מלך על גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם.
אגוזי מלך מסייעים למצבי עמידות לאינסולין הנכונה גם: תנגודת לאינסולין, בשליטה על רמות הגלוקוז בדם ומפחיתים את הסיכון לפתח סוכרת מסוג 2. הם עשירים בסיבים תזונתיים. לסיבים לוקח זמן להתפרק ולעכל, דבר שמבטיח שחרור איטי של סוכר לזרם הדם.