סגולות הבריאות של האבטיח

 

האבטיחים הגיעו אלינו מאפריקה, ממדבר קלהרי. שם גם היום ניתן לראות אבטיח בר. באיזור שלנו מכירים את האבטיחים כבר כ-3500 שנה.

היום אבטיחים גדלים בכל חלק בעולם שבו מזג האוויר חם מספיק. ישנן 98 מדינות בעולם שמגדלים אבטיחים, והיום ידועים כבר כ1200 סוגים שונים של פרי זה. הם שונים במראה, בגודל ובמשקל. האבטיח הכבד ביותר שמתאור רשמית עד עתה שקל 119 ק"ג.

האבטיח עשיר מאד בפקטין, ליקופן, סיבים תזונתיים, ציטרולין, בויטמינים ומינרלים שונים. יש בו ויטמיני B1,B2,B9, PP,A ו-C, ברזל, סידן, מגנזיום, אשלגן, פוטסיום וזרחן.

הוא מכיל רק 30-35 קלוריות ל-100 גר' (בהתאם לסוג האבטיח) ולכן לא מהווה סכנה גם לאוהדי ספירת הקלוריות.

כדי לקבל כמות יומית של מגנזיום מספיק לאכול רק 150 גר' אבטיח!
רק בבננה יש יותר פטסיום מאשר באבטיח, אבל לעומת האבטיח הבננה מכילה הרבה יותר קלוריות ולכן הרבה פחות מושכת את כל שומרי המשקל.
לרוב אוכלים את האבטיחים בצורתם הטרייה או כמרכיב בסלט פירות. נכון להיום אינני ממליצה להכין ריבת אבטיחים וגם לא שום מאכל אחר מקליפות אבטיחים. זה עדיין יוצא נורא טעים, אך הצרה היא, שבשיטה המודרניות לגידול אבטיחים החקלאים משתמשים בניטרטים. אלה הם חומרים כימיים רעילים לאדם שמתרכזים מתחת לקליפת האבטיח ונהיים למרכיב בריבה או כל מאכל אחר שתכינו מהקליפה

לא רק האבטיח עצמו בריא, אלא גם הגרעינים שלו. תזכרו את זה, לפני שאתם בוחרים לקנות אבטיח ללא גרעינים! גרעיני אבטיח מכילים 25% שמן, שעשיר בויטמינים ומבחינת ההרכב הכימי שלו והשפעה על הגוף קרוב מאד לשמן שקדים.
לאבטיח יש שימוש בתעשייה הקוסמטית וכן סגולות רפואיות רבות. זהו פרי מרפא המשמש ביותר מ-20 מחלות שונות:
– חום גבוה
– אבנים בכיס המרה
– דלקות
– צורך בחיזוק כללי של הגוף
– עצירות
– דלקת בקיבה
– דלקות פרקים מכל הסוגים
– בעיות חילוף חומרים
– בצקות הקשורות למחלות לב/כליה
– מחלות כרוניות של הכבד
– החלמה מצהבת – לשיקום הכבד
– דלקות במערכת השתן
– חוסר דם
– קדחת
– הרעלה
– כולסטרול גבוה
– לחץ דם גבוה
– דימומים מהאף
– אצידוזיס מכל מקור
– בעיות עיכול ו/או חוסר איזון בפלורת המעיים
– מומלץ לאכול אבטיח אחרי ניתוח מכל סוג שהוא, לחולי לב, לאחר מחלות קשות/ממושכות
– התכווצויות שרירים
– פריחות עור
– אבני כליה – מומלץ לאכול כ-2.5 ק"ג אבטיח ליום
– מומלץ לאכול אבטיח לאנשים שעושים דיאטת הרזיה וכן לאנשים שצמים צום מלא או חלקי מטעמים בריאותיים, כחלק מטיפול כלשהו אבטיח ידוע גם כמשפר את איכות השינה, כוח הגברא ומצב הרוח.

 

הוא גם מומלץ לנשים בהריון ולאחר הלידה ולנשים בכל תקופת ההנקה.
לאבטיח יש שימושים רבים ברפואה העממית. הנה כמה מהם לדוגמא:

  1. כשיש אבנים בכליות – לאכול 2.5 ק"ג אבטיח בכל יום, במנות קטנות במשך כל היממה, כולל גם בלילה.
  2. אם יש צורך במשתן – להרתיח גרעיני אבטיח יחד עם קליפת האבטיח, לצנן ולשתות.
  3. בדלקת גרון – לגרגר מיץ אבטיח כמה פעמים ביום.
  4. לטיפול בתולעי מעיים – להרתיח 100 גר' גרעיני אבטיח ב-1 ל' מים במשך 45 דקות על אש נמוכה. לאחר מכן יש לקרר, לסנן ולשתות במשך היום ב-3 מנות.

ברפואה הסינית משתמשים באבטיח לטיפול בכוויות, כולל כוויות קשות – עד לדרגה III. לשם כך שוטפים את מקום הכוויה במים נקיים ולאחר מכן מניחים על המקום רטיות מאבטיח. הרטיות נמצאות על המקום עד שתתחממנה ואז מוחלפות לרטיות חדשות. להכנת הרטיה משתמשים במיץ אבטיח חמוץ. להכנתו לוקחים בשר אבטיח ושמים בכלי זכוכית נקי. סוגרים את הכלי לכמה חודשים עד להופעת טעם חמוץ.
כמה עצות לבחירת אבטיחים:


– אל תקנו אבטיח שמוכרים לצד הכביש: הוא ספג עופרת ושאר חומרים רעילים מאוויר הכביש
– אל תאכלו את החלק הלבן של האבטיח שסמוך לקליפה: שם מתרכזים כל הרעלים שספג הפרי
– אם לאבטיח יש ריח חמוץ, תזרקו אותו ואל תקרבו לפה: אפשר לקבל הרעלת מזון רצינית מאבטיח כזה
– הסיבים באבטיח אמורים להיות בצבע לבן-ורוד. אם הם בצבע צהוב זהו סימן לנוכחות ניטרטים באבטיח
– אל תאכלו אבטיח מיד לאחר הארוחה.

הגבלות באכילת אבטיח:
– לאנשים שסובלים מגזים אין להרבות באכילת האבטיח
– לאנשים חולי סכרת אין לאכול דבש אבטיחים
– לחולי סכרת לא תלויה באינסולין לא מומלץ לאכול יותר מ-300 גר' אבטיח ליום; לחולי סוכרת תלויה באינסולין לא מומלץ לאכול יותר מ-1 ק"ג אבטיח ביום

כל האמור במאמר הינו בגדר מידע בלבד. לצורך יעוץ, אבחון וטיפול בכל בעיה רפואית יש לפנות לאיש מקצוע.
ד"ר יעל טוקצ'ינסקי, אבחון וטיפול בשיטות טבעיות ע"י נטורופתיה, הומאופתיה, דיקור, פרחי באך, צמחי מרפא, צבע, קריסטלים ותמציות קריסטלים, נרות הופי וטיפולים אנרגטיים של מחלות שונות: מצבים דלקתיים, בעיות שינה, הצטברות נוזלים באוזניים, חוסר איזון הורמונלי בכל הגילאים אצל גברים ונשים, בעיות פרוסטטה ועוד.

מחשבוני תזונה

פרסומת

צמחי מרפא יעילים ביותר לטיפול בתופעות שונות המתבטאות בתכיפות ודחיפות מתן שתן. חברת פריסו היא יצרנית כמוסות מצמחי מרפא המשמשים לטיפול בבעיות שונות בדרכי השתן מזה מאות שנים.

למידע נוסף

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך

האם לתזונה ישנה על עיכוב הזדקנות?, שלום כאן קובי עזרא המומחה שלכם לרפואה נטורופטית ובריאות טבעית. כידוע ההזדקנות היא גורם הסיכון העיקרי למחלות כרוניות

הודעה חשובה: הכתוב בחוברת זו איננו בגדר מרשם רפואי לטיפול במחלות, אלא ידע שפורסם בכתבי עת מדעיים שמופיעים בעולם. מן הראוי שהנזקק לטיפול יפנה

  הודעה חשובה: הכתוב בחוברת זו איננו בגדר מרשם רפואי לטיפול במחלות, אלא ידע שפורסם בכתבי עת מדעיים שמופיעים בעולם. מן הראוי שהנזקק לטיפול