סגולות הבריאות של האגס

האגסים ידועים לאנושות מימי קדם. כבר רופאים שומריים השתמשו באגס למטרות טיפוליות; האגס הוזכר ב"אודיסיאה" וגלנוס המליץ על אכילת אסים לטיפול בקדחת ועל לפתן אגסים לטיפול במחלות מעיים ובהרעלות. בכתבי רפואה ערביים עתיקים ממליצים להשתמש באגסים לטיפול באנשים שסובלים ממחלות ראייה.
בכל שנה בעולם משווקים מעל ל-15,000,000 אגסים. המדינה המובילה בגידול אגסים היא סין.
משך חייו של עץ-אגס הוא 80 -300 שנים, הפרחים שלו מהווים מקור מעולה לדבש דבורים.
אגס בינוני מכיל כ-60 קלוריות, הרכבו כולל 10% מונוסכרידים, 2% חומצות (לימון, תפוח ואסקורביט), 4% פקטינים, אנזימים, עמילן, ויטמיני P, PP, C, 1B, 2B, 6B, ביופלבנואידים, טנינים וקרוטינים וכן אלמנטי קרנט רבים, במיוחד יוד וכן K, Na,Va,Cl, Mo, Ni, F, Zn, Fe, B, Mg, P. הם מכילים גם את החומר האנטיביוטי ארבוטין, שיחד עם החומצה הכלורית של הקיבה גורם להשמדת חיידקים פתוגניים. האגסים עשירים מאד בסיבים תזונתיים (3 גר' לכל 100 גר' אגסים).
האינדקס הגליקמי של האגס הוא 50.

שימוש רפואי:

  • מחזקים את כלי הדם
  • חומר משתן – מיץ אגסים
  • פרוסטטיטיס – לשתות כל יום לפתן מאגסי בר. טוב גם כטיפול מונע.
  • בדלקות בדרכי השתן, מחלות הריאות, שיעול, לחץ דם גבוה, תת-פעילות הלבלב וקדחת, וכן לשיפור תהליכי העיכול – לאכול אגסים.
  • דלקת בסימפונות ושחפת – לאכול אגסים אפויים.
  • לאכול אגסים ו/או לשתות לפתן אגסים במחלות שקשורות ברירית המעיים ובשלשולים. הפעולה האנטי-משלשלת חזקה במיוחד אצל ילדים. לחיזוק האפקט האנטי-משלשל ניתן לבשל אגסים יבשים יחד עם שיבולת שועל.
  • לשיעול וכאבי גרון – לשתות מיץ אגסים.
  • אגסים מאזנים את הדופק, מנטרלים לחץ נפשי מוגבר, משפרים את מצב הרוח.
  • לחולי סכרת מומלץ לשתות 70 גר' מיץ אגסים 30 דקות לפני הארוחה. אם החולה מגיב טוב, ניתן להעלות את המינון עד לכוס מיץ אגסים בכל פעם.
  • לפצעים – לשים קליפת אגסים טרייה על המקום.
  • לכאבים וקושי במתן שתן – להשרות אגסים בחומץ, לסחוט את המיץ ולשתות כוס אחת פעמיים ביום, בוקר וערב.
  • אכילת אגסים מומלצת במחלות נפש, כליות, אבנים בכיס המרה, השמנה, סכרת, אוסטאופורוזיס, דלקת שלפוחית השתן ולאנשים שעוסקים בעבודה קוגניטיבית מאומצת.
  • עוזרת בהורדת חום החולה
  • מומלצת לנשים בהריון

שימו לב:
– לאנשים הסובלים ממחלות מערכת העיכול אגסים טריים עלולים להזיק, ואילו אגסים מבושלים או אפויים מומלצים מאד ומרפאים את המחלה.
– אין לאכול את האגסים לפחות 3 שעות אחרי אכילת בשר
– אין לאכול אגסים לפחות ½ שעה לפני ארוחה
– נדיר מאד שאגסים גורמים לאלרגיה, לכן ניתן לתת אותם כבר לתינוקות בני חצי שנה

ד"ר יעל טוקצ'ינסקי, אבחון וטיפול בשיטות טבעיות ע"י נטורופתיה, הומאופתיה, דיקור, פרחי באך, צמחי מרפא, צבע, קריסטלים ותמציות קריסטלים, נרות הופי וטיפולים אנרגטיים של מחלות שונות: מצבים דלקתיים, בעיות שינה, הצטברות נוזלים באוזניים, חוסר איזון הורמונלי בכל הגילאים אצל גברים ונשים, בעיות פרוסטטה ועוד.
מסייעת לטיפול בבעיות וסוגיות שונות הקשורות בפיריון (איזון הורמונאלי, סיוע בקליטת הריון, שמירת הריון), הריון ולידה. טיפול טבעי בבעיות ומיחושים שמופיעים בהריון ולאחר הלידה. התאמת תזונה ייחודית ואישית, טיפול למניעת נשירת שיער, בעיות עור ודיכאון הקשורים להריון ולידה

מחשבוני תזונה

פרסומת

צמחי מרפא יעילים ביותר לטיפול בתופעות שונות המתבטאות בתכיפות ודחיפות מתן שתן. חברת פריסו היא יצרנית כמוסות מצמחי מרפא המשמשים לטיפול בבעיות שונות בדרכי השתן מזה מאות שנים.

למידע נוסף

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך

האם לתזונה ישנה על עיכוב הזדקנות?, שלום כאן קובי עזרא המומחה שלכם לרפואה נטורופטית ובריאות טבעית. כידוע ההזדקנות היא גורם הסיכון העיקרי למחלות כרוניות

הודעה חשובה: הכתוב בחוברת זו איננו בגדר מרשם רפואי לטיפול במחלות, אלא ידע שפורסם בכתבי עת מדעיים שמופיעים בעולם. מן הראוי שהנזקק לטיפול יפנה

  הודעה חשובה: הכתוב בחוברת זו איננו בגדר מרשם רפואי לטיפול במחלות, אלא ידע שפורסם בכתבי עת מדעיים שמופיעים בעולם. מן הראוי שהנזקק לטיפול