9 רכיבי תזונה חשובים לשמירת כישורי מוח בגיל המבוגר

מחבר ועורך: דר' מרדכי הוכברג, PhD, תזונאי

ככל שבני אדם מתבגרים, גובר אצלם הסיכון לפגיעה בכישורי המוח, החל ממצבי דמנציה ועד למחלת אלצהיימר. במאמר שפורסם לאחרונה מטעם המכון לטכנולוגית מזון, לינדה מילו העלתה את 9 רכיבי התזונה החשובים ביותר לשמירת כישורי המוח בגיל המבוגר, ואלו הם:
פלבנולים של קקאו – פועלים במיוחד על אותו מרכז במוח שאחראי על הזיכרון.
שמני אומגה-3 – עוזרים לזיכרון, לתפישה ולשיפור מצב הרוח.
פוספטידילסרין וחומצה פוספט ידית – תערובת שפועלת בדומה לאומגה-3.
אגוזי מלך – נמצאו עוזרים, בניסויים עם בעלי חיים, נגד מחלת אלצהיימר.
ציטוכולין – שומר מפני פגיעת רדיקלים במוח.
כולין – מגן מפני שינויים כימיים במוח שפוגעים בתפישה ובזיכרון.
מגנזיום – משקם תאי עצב במוח.
בלוברי – פרי הגרגרים – משפר התנהגות ופעילות קוגניטיבית ומפחית סיכון למחלת אלצהיימר.
שמן קוקוס – פועל בדומה לבלוברי.

מחשבוני תזונה

פרסומת

צמחי מרפא יעילים ביותר לטיפול בתופעות שונות המתבטאות בתכיפות ודחיפות מתן שתן. חברת פריסו היא יצרנית כמוסות מצמחי מרפא המשמשים לטיפול בבעיות שונות בדרכי השתן מזה מאות שנים.

למידע נוסף

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך

נפש פלוס, חוברת מספר 1 (מבית תזונה פלוס) מחברת ועורכת: רויטל הוכברג, י הודעה חשובה: הכתוב בחוברת זו איננו בגדר מרשם רפואי לטיפול במחלות,

  מבוא: "מחלת הקורונה (Covid-19) טופלה בהצלחה בסין תוך שילוב של הרפואה המודרנית עם רפואה סינית מסורתית. הרפואה הסינית מציעה טיפול למניעה (Prevention), טיפול

כותב ועורך: דר' מרדכי הוכברג, PhD, תזונאי הודעה חשובה הכתוב בחוברת זו איננו בגדר מרשם רפואי לטיפול במחלות, אלא ידע שפורסם בכתבי עת מדעיים