מחבר ועורך: דר' מרדכי הוכברג, PhD, תזונאי
ככל שבני אדם מתבגרים, גובר אצלם הסיכון לפגיעה בכישורי המוח, החל ממצבי דמנציה ועד למחלת אלצהיימר. במאמר שפורסם לאחרונה מטעם המכון לטכנולוגית מזון, לינדה מילו העלתה את 9 רכיבי התזונה החשובים ביותר לשמירת כישורי המוח בגיל המבוגר, ואלו הם:
פלבנולים של קקאו – פועלים במיוחד על אותו מרכז במוח שאחראי על הזיכרון.
שמני אומגה-3 – עוזרים לזיכרון, לתפישה ולשיפור מצב הרוח.
פוספטידילסרין וחומצה פוספט ידית – תערובת שפועלת בדומה לאומגה-3.
אגוזי מלך – נמצאו עוזרים, בניסויים עם בעלי חיים, נגד מחלת אלצהיימר.
ציטוכולין – שומר מפני פגיעת רדיקלים במוח.
כולין – מגן מפני שינויים כימיים במוח שפוגעים בתפישה ובזיכרון.
מגנזיום – משקם תאי עצב במוח.
בלוברי – פרי הגרגרים – משפר התנהגות ופעילות קוגניטיבית ומפחית סיכון למחלת אלצהיימר.
שמן קוקוס – פועל בדומה לבלוברי.