הודעה חשובה
הכתוב בחוברת זו איננו בגדר מרשם רפואי לטיפול במחלות, אלא ידע שפורסם בכתבי עת מדעיים ומהאינטרנט. הנזקק לטיפול – מן הראוי שיפנה לייעוץ אצל רופא או אצל תזונאי, לפי המצב. אין המערכת אחראית לתוכן המודעות.
לירק הכוסברה יש ניחוח מיוחד שכלפיו כמובן אי אפשר להיות אדישים. או שאוהבים או שנרתעים ממנו. אך, מתוך ניסיון אישי למדתי שאפשר להתרגל ואף לחבב את טעם הצמח, במיוחד אם הוא נמצא בתערובת עם מזון אחר.
ירק הכוסברה מהווה מקור מעולה למינרלים כמו: אשלגן, סידן, מנגן, ברזל ומגנזיום. בו בזמן הוא גם עשיר בוויטמיני A ו-K. ב-100 גרם שלו יש כמות העולה במידה רבה על צרכי הגוף בוויטמינים אלו. הוא גם מקור מצוין לשמנים נדיפים ולפלוונואידים נוגדי חמצון, העוזרים להוריד רמות של כולסטרול LDL ולהעלות רמות של HDL. תכונה מאוד מוכרת שלו היא ביכולתו לעזור לגוף לסלק מתכות כבדות, כמו למשל כספית. הוא מגביר את יכולת תאי הגוף לסלק מתוכם מתכות כבדות וחומרי פסולת אחרים המצויים בהם. שימוש מומלץ שלו הוא כמסלק כספית מגופם של אנשים שסבלו מהרעלת כספית ממושכת.
כוסברה נגד סלמונלה
במחקר שפורסם בגיליון יוני 2004 של ז'ורנל אוף אגריקולצ'ור אנד פור כמיסטרי נמצא שאכילת כוסברה מונעת מחיידקי סלמונלה להתרבות ולגרום למחלות. בצמח זה יש חומר נוגד בקטריות שיכולתו רבה בהרבה מהשפעת האנטיביוטיקה שבה השתמשו לטיפול נגד סלמונלה.
ברפואה האיורוודית טוענים מזה שנים, שכוסברה יכולה לשפר במידה רבה את העיכול ולהתגבר על מחלות כמו קרוהן. היא עוזרת לנטרל גם חריפות יתר של מזונות המכילים כמות רבה של פלפל חריף. מצבים דלקתיים כרוניים נמצאו במחקרים כנוטלי חלק רב בהתפתחות מחלות ניווניות של המוח והעצבים. במהלך מעקב של שנים, נמצא שאוכלוסייה ממוצא הודי סובלת פחות ממחלות אלו. זאת מאחר והם צורכים כמויות רבות של תבלינים, בכללם כוסברה. חשוב ביותר גם לדעת וליישם את הממצא, שצריכת צמח זה עוזרת לבריאות העיניים אצל החשופים שעות רבות למסך המחשב. מקורות
http://science.naturalnews.com
http://www.whfoods.com
http://www.nutrition-and-you.com
http://www.globalhealingcenter.com
לקריאת נוספת
http://www.naturalnews.com/042100_cilantro_body_detoxification_herbal_medicine.html#ixzz2fJowVFid