כותב ועורך: דר' מרדכי הוכברג, PhD, תזונאי הודעה חשובה הכתוב בחוברת זו איננו בגדר מרשם רפואי לטיפול במחלות, אלא ידע שפורסם בכתבי עת מדעיים

כותב ועורך: דר' מרדכי הוכברג, PhD, תזונאי הודעה חשובה הכתוב בחוברת זו איננו בגדר מרשם רפואי לטיפול במחלות, אלא ידע שפורסם בכתבי עת מדעיים

תזונה נכונה ומניעת מחלות ע"פ הרמב"ם (7) / נפתלי פלדמן – לעיסה מספקת ורוק מערכת העיכול שלנו היא מפעל שלם ומדהים לפירוק מזון. הגוף

במאמר הקודם, דיברנו על הורמון תחושת הרעב "גרלין", שבין יתר תפקידיו גם עוזר לריכוז מחשבתי. ישנם דיווחים רבים על כך שבזמן שאנשים רעבים, החושים

ראינו בפעם הקודמת שהרמב"ם הדגיש עד כמה צריך להיזהר מן השובע. בהלכות דעות לרמב"ם, פרק ד', הוא אומר: "ואכילה גסה לגוף כל אדם כמו

מאת: נפתלי פלדמן. מידי שבוע נביא כאן עצות לשמירה על הבריאות לאור גישת הרמב"ם. מעבר לכתביו המפורסמים של הרמב"ם שחי לפני כ-850 שנה, משנה

בס"ד אין כמו שמש! השמש נותנת לנו אור וחום ומעוררת ייצור של "הורמון האושר" סרוטונין ושל ויטמין D. בחורף, כאשר יש פחות שמש, יותר

בס"ד לכל עונה מעונות השנה, למזג אוויר גשום, יבש, סוער, חם או קר, יש דרישות תזונתיות יחודיות. נתחיל משתייה. קודם כל, כמובן הרבה מים.

מי מאיתנו לא עולה על שפתיו חיוך רחב כאשר הוא שומע את המילה מסאג כמאמר השיר של נתן  זך "כולנו  זקוקים לחסד כולנו זקוקים 

האם צום קצר במהלך היום יכול לשמור על בריאות אופטימלית?, האם הצום יכול לאזן את מערכות הגוף?, לווסת את רמות הסוכר והאינסולין בדם?, זאת