תזונה

שמן האבוקדו כשמו כן הוא – הוא השמן המופק מפרי אבוקדו. השמן הזה לא כל-כך נפוץ אצלינו עדיין, ולכן מגיע לו כמה מילים. שמן

  השפעת אכילת מצה על נפש האדם על פי דברי חז"ל המאכל הלאומי של עם ישראל בחג הפסח הוא ללא ספק המצה. לפני שמנסים

כידוע, מוצרי חלב כפי שאנחנו מכירים אותם היום, אינם מוצרים בריאים. היום רבים כבר מודעים לכך ולרבים כבר איכפת מזה. מצד שני, כוחו של

מידי שנה בשנה לקראת ראש השנה אנחנו מחפשים דברים מתוקים – שתהיה לנו שנה מתוקה. למאכלים מתוקים יצא שם של מזונות מזיקים לבריאות, משמינים

  מורינגה Moringa oleifera הוא עץ הגדל בהודו ובאזורים טרופיים נוספים. הוא בעל תכונות מרפא רבות, אם כי התכונה שאני רוצה להתעכב עליה, היא

כאשר ישנו עודף משקל, ירידה במשקל היא דבר רצוי ומבורך. עודף משקל מעלה סיכון למספר רב של מחלות, בינהן מחלות לב, סכרת, יתר לחץ

היום כנראה כולם מכירים את פרי עץ האבוקדו. מולדתו של האבוקדו באמריקה התיכונה. אינדיאנים משבטי האצטקים והאינקה השתמשו באבוקדו לא רק למאכל, אלא גם

  האבטיחים הגיעו אלינו מאפריקה, ממדבר קלהרי. שם גם היום ניתן לראות אבטיח בר. באיזור שלנו מכירים את האבטיחים כבר כ-3500 שנה. היום אבטיחים

נתרן (Na סודיום) מסייע בשמירת מאזן הנוזלים, המלחים והחומציות בגוף. משתתף בתפקוד תאי העצב והשרירים, בשמירת קצב הלב התקין ובספיגת הגלוקוז ממערכת העיכול לדם.

בשנים האחרונות גדלה המודעות לענין תזונה בריאה בכלל ולעניין נזקי החלב בפרט, ואמהות רבות שומרות את ילדיהן מחלב ומוצריו. יותר ויותר רופאים, דיאטנים ואנשי

תת נושאים בתוך ״תזונה״