תזונה

היום כנראה כולם מכירים את פרי עץ האבוקדו. מולדתו של האבוקדו באמריקה התיכונה. אינדיאנים משבטי האצטקים והאינקה השתמשו באבוקדו לא רק למאכל, אלא גם

  האבטיחים הגיעו אלינו מאפריקה, ממדבר קלהרי. שם גם היום ניתן לראות אבטיח בר. באיזור שלנו מכירים את האבטיחים כבר כ-3500 שנה. היום אבטיחים

נתרן (Na סודיום) מסייע בשמירת מאזן הנוזלים, המלחים והחומציות בגוף. משתתף בתפקוד תאי העצב והשרירים, בשמירת קצב הלב התקין ובספיגת הגלוקוז ממערכת העיכול לדם.

בשנים האחרונות גדלה המודעות לענין תזונה בריאה בכלל ולעניין נזקי החלב בפרט, ואמהות רבות שומרות את ילדיהן מחלב ומוצריו. יותר ויותר רופאים, דיאטנים ואנשי

חומצה פולית היא חומר חיוני לגופנו. היא הכרחית לצורך ייצור תאים חדשים (יש לה תפקיד חשוב בשכפול ה DNA). חסר בחומצה פולית יכול לגרום

בשנים האחרונות אנו ערים יותר ויותר לחשיבותם של חיידקים ידידותיים, המסייעים לחיזוק כוחות הריפוי הטבעיים של הגוף. פרוביוטיקה חיידקים פרו ביוטיים הם מיקרו אורגניזם

אחד הוויטמינים החשובים להתפתחות תקינה, לצמיחה , לחיזוק העצמות והשיניים, לחיזוק המערכת החיסונית ולמניעת אוסטאופרוזיס בגיל מבוגר הוא ויטמין D, בשונה מהוויטמינים האחרים שחשוב

.   מחקר חדש מציע כי נשים, שצורכים מזון עשיר בנוגדי חמצון, גורמות משמעותית להקטנת הסיכוי לחלות במחלות לב, במיוחד אלו ללא היסטוריה משפחתית

כולנו שמענו על כך שחשוב לאכול שפע של עלים ירוקים ופירות בצבעים שונים והם בהחלט חלק מתזונה מאוזנת ובריאה, אך מחקר חדש, שהתפרסם בספטמבר

התפוח ידוע לאנושות מזה לפחות 4000 שנה. התפוח הגיע אלינו מאסיה המרכזית, משם הוא הגיע למזרח הקרוב ולמצרים, משם – ליוון ורומא, ומשם התפשטו

תת נושאים בתוך ״תזונה״